Tvorivé myslenie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo je kreativita jedna z najdôležitejších schopností

Schopnosť tvorivo myslieť je jedna z prehliadaných. Nikde sa neučí. Vonkoncom už nie na školách, kde od vás nevyžadujú skoro vôbec, aby ste tvorili niečo vlastné. Väčšinu času len máte reprodukovať to, čo už iní objavili a urobili pred vami.

No takýto prístup je veľmi obmedzený, pretože skutočné napredovanie a učenie spočíva v tom, že objavíte niečo nové, čo tu ešte nebolo. A na to slúži práve kreativita.

Je to jedna z najlepších vlastností, aké môžete mať, a pritom mnoho ľudí neumožní, aby sa ich tvorivý potenciál dostal na povrch.

Bez nej by sme ešte možno žili v jaskyniach a nežili v pohodlných domoch. Je to práve naša vynaliezavosť, vďaka ktorej sú životy ľudí jednoduchšie a zábavnejšie. Internet, telefón, internetové bankovníctvo, autá... to všetko dosiahli bežní ľudia len a len vďaka svojej tvorivosti.

Ale okrem toho, že vďaka kreativite sa posúva ľudstvo závratnou rýchlosťou vpred, dáva ľuďom možnosť nájsť a vyjadriť samých seba. Vnáša novosť do stereotypu, čím robí veci zábavnejšími.

Kreativita | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014